vwtyp1.com
Forum för alla luftkylda Volkswagen
Länkar / Kontakt Teknisk info
Aktuellt datum och tid: 24 jun 2017 21:43

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Ny tråd Svara på tråd  [ 9 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Problem med Ghia...
InläggPostat: 26 maj 2017 21:27 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 08 nov 2007 10:45
Inlägg: 150
Ort: Skaraborg
Min Ghia med 34-hästars motor fungerar inte som den ska efter vinterförvaringen.
Startar och går som ett skott när den är kall, men när man kört den varm, så börjar den gå orent och när man stängt av den går den inte igång förrän den kallnat. Fick stopp härom dagen och fick igång den efter 10 minuter. Gick att köra men gick inte bra.

Jag har rengjort förgasaren och satt in bränslefilter, och den startade direkt efter det och gick perfekt, så jag trodde att "skit i förgasaren" var felet. Idag startade den perfekt. Bra drag i motorn. Körde ca 1 mil. Ställde den i garaget och gick tillbaka efter en halvtimma. Då startade den inte.

Vad kan det vara för fel?
Har fått tips om att byta brytaren. En kille trodde att bakelitklacken på brytaren blir mjuk när motorn blir varm, så att inte den klarar av att öppna.

Någon som känner igen symptomen?

Tacksam för alla tips och råd jag kan få

_________________
I VW-stallet:
1200 -55
1200 -65
Karmann Ghia Cabriolet -65
1303 -75


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Problem med Ghia...
InläggPostat: 27 maj 2017 17:14 
Offline

Blev medlem: 28 mar 2006 12:53
Inlägg: 5407
Ort: Kungsgården (Sandviken)
Testa med en annan tändspole.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Problem med Ghia...
InläggPostat: 28 maj 2017 21:11 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 08 nov 2007 10:45
Inlägg: 150
Ort: Skaraborg
Tack för tipset Stickan, jag ska testa med en annan jag har liggande i mina gömmor.

_________________
I VW-stallet:
1200 -55
1200 -65
Karmann Ghia Cabriolet -65
1303 -75


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Problem med Ghia...
InläggPostat: 30 maj 2017 10:03 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 08 nov 2007 10:45
Inlägg: 150
Ort: Skaraborg
En fråga. På min bil sitter en blå tändspole.
Jag har bara svarta liggandes.
Hur är det - har den blå högre effekt, eller vad är skillnaden?

_________________
I VW-stallet:
1200 -55
1200 -65
Karmann Ghia Cabriolet -65
1303 -75


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Problem med Ghia...
InläggPostat: 30 maj 2017 10:53 
Offline

Blev medlem: 28 mar 2006 12:53
Inlägg: 5407
Ort: Kungsgården (Sandviken)
En svart går lika bra. Bara det inte står på den att den ska användas med resistor..


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Problem med Ghia...
InläggPostat: 30 maj 2017 11:17 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 08 nov 2007 10:45
Inlägg: 150
Ort: Skaraborg
Ok.
På fästbygeln som håller den blå tändspolen sitter en liten "miniatyr-spole" som är kopplad med kabel till det vänstra uttaget på tändspolen...
Är det en resistor, eller är det en avstörare för radion?

På den motorn där jag tog den svarta spolen finns ingen sådan detalj.

_________________
I VW-stallet:
1200 -55
1200 -65
Karmann Ghia Cabriolet -65
1303 -75


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Problem med Ghia...
InläggPostat: 30 maj 2017 15:49 
Offline

Blev medlem: 28 mar 2006 12:53
Inlägg: 5407
Ort: Kungsgården (Sandviken)
Är det en spole så är det nog en resistor och en sån spole ska du inte ha. För avstörning så brukar man använda en kondensator.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Problem med Ghia...
InläggPostat: 30 maj 2017 15:52 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 08 nov 2007 10:45
Inlägg: 150
Ort: Skaraborg
Tack, då kopplar jag inte in spolen.

_________________
I VW-stallet:
1200 -55
1200 -65
Karmann Ghia Cabriolet -65
1303 -75


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik: Re: Problem med Ghia...
InläggPostat: 30 maj 2017 21:04 
Offline
Användarvisningsbild

Blev medlem: 08 nov 2007 10:45
Inlägg: 150
Ort: Skaraborg
Nu har jag monterat den nya tändspolen. Provkörde bilen och den gick bra. Lät den vila en halvtimma och sen testade jag att starta flera gånger och den funkade perfekt.
Så jag håller tummarna för att det var det felet. Tack för tips och råd Stickan! :)

_________________
I VW-stallet:
1200 -55
1200 -65
Karmann Ghia Cabriolet -65
1303 -75


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 9 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot] och 3 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2010