[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 483: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/bbcode.php on line 112: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4505: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4507: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4508: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4509: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3706)
vwtyp1.com :: Visa tråd - Problem med Ghia...troligtvis löst!
vwtyp1.com
http://www.vwtyp1.com/forum/

Problem med Ghia...troligtvis löst!
http://www.vwtyp1.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=24210
Sida 1 av 1

Författare:  Seeblau [ 26 maj 2017 21:27 ]
Inläggsrubrik:  Problem med Ghia...troligtvis löst!

Min Ghia med 34-hästars motor fungerar inte som den ska efter vinterförvaringen.
Startar och går som ett skott när den är kall, men när man kört den varm, så börjar den gå orent och när man stängt av den går den inte igång förrän den kallnat. Fick stopp härom dagen och fick igång den efter 10 minuter. Gick att köra men gick inte bra.

Jag har rengjort förgasaren och satt in bränslefilter, och den startade direkt efter det och gick perfekt, så jag trodde att "skit i förgasaren" var felet. Idag startade den perfekt. Bra drag i motorn. Körde ca 1 mil. Ställde den i garaget och gick tillbaka efter en halvtimma. Då startade den inte.

Vad kan det vara för fel?
Har fått tips om att byta brytaren. En kille trodde att bakelitklacken på brytaren blir mjuk när motorn blir varm, så att inte den klarar av att öppna.

Någon som känner igen symptomen?

Tacksam för alla tips och råd jag kan få

Författare:  stickan [ 27 maj 2017 17:14 ]
Inläggsrubrik:  Re: Problem med Ghia...

Testa med en annan tändspole.

Författare:  Seeblau [ 28 maj 2017 21:11 ]
Inläggsrubrik:  Re: Problem med Ghia...

Tack för tipset Stickan, jag ska testa med en annan jag har liggande i mina gömmor.

Författare:  Seeblau [ 30 maj 2017 10:03 ]
Inläggsrubrik:  Re: Problem med Ghia...

En fråga. På min bil sitter en blå tändspole.
Jag har bara svarta liggandes.
Hur är det - har den blå högre effekt, eller vad är skillnaden?

Författare:  stickan [ 30 maj 2017 10:53 ]
Inläggsrubrik:  Re: Problem med Ghia...

En svart går lika bra. Bara det inte står på den att den ska användas med resistor..

Författare:  Seeblau [ 30 maj 2017 11:17 ]
Inläggsrubrik:  Re: Problem med Ghia...

Ok.
På fästbygeln som håller den blå tändspolen sitter en liten "miniatyr-spole" som är kopplad med kabel till det vänstra uttaget på tändspolen...
Är det en resistor, eller är det en avstörare för radion?

På den motorn där jag tog den svarta spolen finns ingen sådan detalj.

Författare:  stickan [ 30 maj 2017 15:49 ]
Inläggsrubrik:  Re: Problem med Ghia...

Är det en spole så är det nog en resistor och en sån spole ska du inte ha. För avstörning så brukar man använda en kondensator.

Författare:  Seeblau [ 30 maj 2017 15:52 ]
Inläggsrubrik:  Re: Problem med Ghia...

Tack, då kopplar jag inte in spolen.

Författare:  Seeblau [ 30 maj 2017 21:04 ]
Inläggsrubrik:  Re: Problem med Ghia...

Nu har jag monterat den nya tändspolen. Provkörde bilen och den gick bra. Lät den vila en halvtimma och sen testade jag att starta flera gånger och den funkade perfekt.
Så jag håller tummarna för att det var det felet. Tack för tips och råd Stickan! :)

Författare:  Seeblau [ 14 aug 2017 06:31 ]
Inläggsrubrik:  Re: Problem med Ghia...

Gamla krämpor är som nya...
Nu har Ghian stått still ett tag, så igår tog jag en tur. Startade direkt och jag körde bilen ca en halvtimma. Den ryckte lite vid motorbroms.
Justerade förgasaren lite och den gick riktigt bra.

Nu på morgonen skulle jag ta den till jobbet... då startade den inte alls!
Bränsle kom fram men tydligen ingen gnista. Ett litet puffande bara när jag släppte nyckeln.

Kan det vara kondensatorn som spökar?
Har köpt rotor, lock, kondensator och brytare, och väntar på nya kablar också.

Vad kan det annars vara tro?

Författare:  stickan [ 14 aug 2017 10:57 ]
Inläggsrubrik:  Re: Problem med Ghia...


Författare:  Seeblau [ 15 aug 2017 07:36 ]
Inläggsrubrik:  Re: Problem med Ghia...troligtvis löst!

Tack än en gång Stickan - det var brytarna som var brända.
Hade nya liggandes, så jag bytte dessa och sen spann hon som en katt igen.
Jag är mycket novis vad gäller det elektriska, men då har jag lärt mig byta brytare i alla fall.

Bytte även rotor och lock. Kondensatorn avvaktade jag med.
Ska byta den en dag när jag har bättre tid. Måste fördelare vridas för att man ska kunna få igenom sladden med genomförningen genom
botten på fördelare? Verkade trångt mellan botten och klämman som håller fördelaren i rätt läge. Dessutom satt den gamla genomförningen rejält fast, så jag ville inte ta i för hårt.

Författare:  stickan [ 16 aug 2017 10:51 ]
Inläggsrubrik:  Re: Problem med Ghia...troligtvis löst!

Om du tar bort fördelaren med klämman kvar så kan du enklare byta kondensatorn och få tillbaka fördelaren i samma läge som den satt i.

Författare:  Matilda_J [ 23 okt 2017 09:35 ]
Inläggsrubrik:  Re: Problem med Ghia...troligtvis löst!


Författare:  stickan [ 23 okt 2017 14:37 ]
Inläggsrubrik:  Re: Problem med Ghia...


Sida 1 av 1 Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/